This high-tech kitchen features a hidden wine bar and secret entertainment station

Photo credit: Robert Radifera Photography

In imagining the interiors of this Dutch colonial-style house in Ridgewood, New Jersey, Andrea Pietragallo, founder of the New York company Britt Design Studiohas been given flames. His clients – a professional builder and his wife, who have three children – commissioned the five-bedroom, 5,500-square-foot home as a permanent home for their family. “They allowed me to get my hands on every aspect of the construction, from the selection of the mullions for each window, to the design of the railing and the color of the stained cedar shingle, to each choice of interiors. “, reveals Pietragallo.

Photo credit: Robert Radifera Photography

Photo credit: Robert Radifera Photography

As for the kitchen, they really wanted a white and bright space that they would still like in twenty years”, explains Pietragallo. “They’re fun and young, and they love to entertain.” Every facet of the piece has been meticulously handpicked – “from brass drawer caps to custom cremone bolt hardware, nothing has been overlooked.”

Photo credit: Robert Radifera Photography

Photo credit: Robert Radifera Photography

Brushed chicken wire has been installed in place of glass on the vintage pantry door to increase airflow, while a pot filler has been thoughtfully added to save coffee drinkers from walking up to the kitchen. at the tap. “He was a little skeptical about the jar filler,” admits the designer, “but we did it, and it’s awesome.”

Photo credit: Robert Radifera Photography

Photo credit: Robert Radifera Photography

Clients sought to incorporate wood tones into the sophisticated display and “really wanted the refrigeration wall to be a focal point,” says Pietragallo. A full wine station – which the designer hid in the cupboards at the wife’s request to prevent it from looking an eyesore – was also a must.

Photo credit: Robert Radifera Photography

Photo credit: Robert Radifera Photography

The custom kitchen island – where the couple often cooks and eats Purple Carrot meals – offers a wealth of storage space, from baskets of produce that slide out to shelves used to store dishes for special occasions. Its most surprising element? A hidden cavity that cleverly conceals the subwoofer for the audio entertainment system. “They can play music from this piece and no one would know where it came from,” notes the designer.

Follow House Beautiful on Instagram.

You might also like



Source link

Comments are closed.